torsdag den 22. september 2005


Yahoo gætter en butik
Eller: det er i hvert fald min konklusion på Yahoo’s nyintroducerede facilitet. I følge Yahoo’s weblog skulle den være i stand til maskinelt at finde den “mest brugte” information om et bestemt fund. Og disse angives så som link ved selve fundet. I stedet for forklaringer er det bedre du kigger på Yahoo’s weblog for at se eksemplet.
Men det gælder altså kun hvis der findes informationer fra Yahoo Local. Altså svarende til hvad der står i telefonbøger, vejvisere, kort o. lign. Derfor har jeg også haft lidt svært ved at finde andre eksempler end dem Yahoo giver. Har forgæves forsøgt at finde de annoncerede oplysninger på New York Public Library eller Ikea.
Lidt desperat prøvede jeg en variant af Yahoo-blogs eget eksempel om is i New York. Se billedet. Det udløste en Yahoo-henvisning til ”Stores near you” ogl Yahoo Local. Den kan kun bruges i USA. Og helt ærligt ved jeg ikke om Yahoo kunne det i forvejen. Om ikke andet kan man måske bruge det som et eksempel på noget der muligvis engang vil blive almindeligt også for danske resultater.
Link
Yahoo’s weblog.

Ingen kommentarer: