tirsdag den 20. september 2005


MSN’s Virtual Earth
MSN’s Virtual Earth (beta) er lanceret officielt. Som Microsofts modspil mod Google Earth.
Umiddelbart kan jeg nu ikke se noget alternativ: Man kan fx ikke få nærbilleder af Danmark, kun i stor målestok. Det tætteste man kan komme København er et kort over Sjælland. Man kan vælge mellem Road Map og Aerial Photographs. Det sidste har indlagt stednavne på satellitfotoer, ligesom hybrid-muligheden i Google Earth.
En søgning på Copenhagen giver ikke noget resultat. Se billedet, hvor den kun henviser til tre lokaliteter i USA med det navn.
Lidt sjov er faciliteten Locate me. Den forsøger at finde ud af hvorfra i verden ens computer er. Jeg klikkede og fik et kort over Danmark, med Samsø i midten. København var ikke med, men Virtual Earth var i hvert fald klar over at jeg var i Danmark.Med hjælp fra kompasnålen fik jeg kortet lidt til højre. For folk i USA vil det være nyttigt at downloade en Location Finder. I øvrigt det eneste som man i modsætning til Google Earth behøver at downloade.
Lidt forskel til Google Earth er der, i hvert fald for USA's vedkommende. Her popper der bokse op med information om lokaliteter.
Det er svært at se hvorfor man skulle bruge Virtual Earth i stedet for Google Earth hvad angår Danmark. Måske bliver det bedre når den går ud af beta-fasen. MSN har lovet fugleperspektiv fra en 45 graders vinkel.
Links
Virtual Earth.
MSN’s weblog.
Search Engine Watch om Virtual Earth.
MSDN om Virtual Earth.

Ingen kommentarer: