fredag den 30. september 2005


Lav søgemaskine til dine yndlingssider
Rollyo kan samsøge med Yahoo i 25 af dine yndlingssider ad gangen. Hvis du vil have flere, skal du altså lave flere søgemaskiner af denne type. Lidt pauvert måske for professionelle, som er i stand til at lave søgemaskiner med ubegrænset antal websider som udgangspunkt.
For begyndere kan der imidlertid være to grunde til at prøve Rollyo: For det første for at gøre sig fortrolig med hvordan sådan noget foregår. For det andet for at se hvordan de store søgemaskiner fungerer bag kulisserne. Har du et kvarter og op til 25 sider parat, kunne det være et lille projekt til weekenden. Det tager ikke længere tid at sætte det hele op og afprøve det. Ellers kan du måske nøjes med at kigge på Pandia Post, hvorfra tippet kommer. Eller endnu bedre: Kigge på eksempler på andres.
Så klar med adresserne, udfyld formularen (som vist på billedet) og så går det ellers let. Det kræver undervejs at du lader dig registrere hos Rollyo. Det gjorde jeg nu ikke. Men det er efterhånden blevet ganske normalt, hvis du vil gøre brug af sådanne services.
Links
Rollyo.
Via Pandia Post.

Ingen kommentarer: