mandag den 22. august 2005


Trovando - ny metasøgemaskine
Nye metasøgemaskiner dukker med jævne mellemrum. Altså søgemaskiner som søger i mange søgemaskiner. De kan groft deles i to: De hvor alle fundene blandes sammen og sorteres efter metasøgemaskinens algoritme, og de hvor søgeren kan få lejlighed til at søge på en række søgemaskiner på skift – på samme side.
Trovando tilhører den sidste type, I lighed med bl.a. Turboscout og andre. Seneste omtalte jeg denne type søgemaskine 2. maj. Til forskel fra de dengang nævnte søgemaskiner er Trovando italiensk. Men først og fremmest tilbyder den langt flere søgemaskiner end de hidtil kendte. Bl.a. den nye lovende opkomling, Exalead. Så der er al mulig grund til at kigge nærmere på den. Også selvom den officielt først lanceres 1. september.
Bemærk det imponerende batteri af søgemuligheder over søgefeltet: ikke bare internettet, men også bilelder, weblogs, url osv. (Se billedet). Især referenceværkerne er værd at kigge nærmere på, hvis man har brug for jævnlige opslag i leksika, opslagsværker og ordbøger. Meget af det kan dog også findes på andre lignende søgemaskiner. Det for os europæere mest interessante er måske at der endeligt er dukket et produkt op, som også prøver at integrere andre end amerikanske søgemuligheder.
Trovando har også en weblog, som er skrevet på flere forskellige sprog.
Links
Trovando metasøgemaskine.
Trovando weblog.
Via Phil Bradley.
Internetsøgning om metasøgemaskiner.
Artikel om Trovando i Pandia Post.

Ingen kommentarer: