mandag den 11. juli 2005


Vivisimo forskersøgning
Vivisimo har ikke fået megen omtale i denne weblog. Nu har den lanceret en lovende søgemaskine for forskere: Velocity. Et supplement til Google Scholar og Yahoo Mindset.
Problemet med at finde mere forskerorienteret materiale på søgemaskiner er stort. Vivisimos nye tiltag Velocity er da heller ikke løsningen på det. Forsiden viser de kilder, som Velocity kan søge i. Det er bl.a. adskillige kendte og anerkendte videnskabelige databaser, tidsskrifter og nyhedsmedier. Dem kan man så fravælge, dels i grupper, dels enkelte inden for grupperne
Jeg afprøvede en forespørgsel på laser doppler anemometry. Vidste ikke hvad det var, men det er en speciel målemetode inden for højteknologi. På Google er en fortvivlende mængde resultater. Bl.a. de sædvanlige fra firmaer som sælger instrumenter. Kun en ihærdig indsats med søgekoder og kombinationstegn giver gode resultater. En søgning i Velocity synes hurtigere og kvalitetsmæssig på højde med google.
Jeg har ikke anbragt klikbare links, fordi de fylder alt for meget, så gå selv til Velocity for at skrive søgningen. Eller brug din eget eksempel. Læg også mærke til forslagene til yderligere afgrænsninger eller søgninger. Jeg er ikke i stand til at se, om de fører videre, men det ville forespørgeren sikkert selv kunne afgøre.
Der er overraskende nok også danske resultater med. Prøv fx at søge på Bjørn Lomborg og afklik i Danish under Language. Der kom i dag 63 resultater. Det er svært at afgøre, hvad kriterierne er for hvordan Velocity har udvalgt dem. Men for mig så resultatet fornuftigt ud, set i forhold til samme søgning i Google. Google giver godt nok nogle af de samme resultater, men de er blandet godt og grundigt op med tusindvis af andre. Men døm selv
Interesserede kan måske få noget ud af at kigge på vejledningen, som er i flash. Man kan også lade sig registrere som bruger. Søgning går fint uden. Registrering betyder vist kun, at man kan gemme, emaile osv. Lidt træt af personaliseringer og endnu flere loginkoder overlader jeg det til læserne.
Link
Vivisimo velocity .

Ingen kommentarer: