mandag den 9. maj 2005

Yahoo på vej med musik-søgemaskine?

Yahoo er ifølge forlydender i gang med at udvikle en musiksøgemaskine. Den skal kunne søge på kunstnernavn og finde oplysninger fra andre musiktjenester. Yahoo-talsmænd vil ikke bekræfte det, men den skulle blive lanceret snart. Firmaet har i hvert fald investeret i nærheden af en milliard i MusicMatch. Det bekræfter lidt den tendens som søgemaskinerne har til at ville være "Søgemaskinen over dem alle".

Yahoo vil formentlig prøve at udkonkurrere eller spise Allmusic , Singing Fish , Go Fish og andre musiksøgemaskiner. En temmelig langsigtet strategi da bredbåndet formentligt snart vil være så udbredt at disse tunge musikfiler vil være barnemad. I modsætning til nu, hvor lange downloadtider trods alt fx begrænser de ca. 700.000 57K-modembrugere i Danmark. (Tal ifølge Politiken).

Hvis det viser sig at være rigtigt, vil det formentligt ikke vare længe før Google kommer med et udspil. Her er det tekniske på forhånd lagt til rette med den såkaldte Webaccellerator. Den skulle speede hastigheden op. Google har simpelthen lavet en kopi af internettet og tilbyder brugerne at få siderne fra det. Google leverer nemlig siderne langt hurtigere. Op til 20%. Det har brugerne sådan set altid kunnet ved at klikke i Cached, men nu sker det altså som en regel, og ikke som undtagelse.

Link
blog.searchenginewatch.com/blog/050505-175254 Search Engine Watch Yahoo musiksøgning
news.com.com/Yahoo+developing+an+audio+
search+engine/2100-1025_3-5696898.html News om Yahoo musik

Ingen kommentarer: