onsdag den 25. maj 2005

MSN Virtual Earth

Kort-søgemaskinekrigen raser mellem søgemaskinerne: Nu har Bill Gates' Microsoft annonceret at de vil overgå Google Maps, altså satellitfotoer. Men vi må dog vente til senere, til sommer (og det er snart). De nedennævnte kilder har nogle eksempler på fotoer som antyder at Microsofts fotokvalitet er betydeligt bedre. De er nemlig taget fra fly i en vinkel på 45 grader. Kaldet "eagle eye". Som med Google Maps vil man kunne sammenkoble en kortsøgning (noget a la slå op i Krak) med fotoerne. Ud over disse fotoer vil det blive muligt at lægge vejkort over satellitkort.

De som undrede sig over at Google i sidste uge annoncerede, at Keyhole skiftede navn til Google Earth, har så muligvis forklaringen her. Keyhole er det softwarefirma, som Google ejer, og som leverer satellitfotoerne. Virtual Earth og Google Earth: fantasien hersker…

Bortset fra det, så er vi her i Danmark bedre tjent med at bruge MSN's udmærkede kortsøgemaskine, frem for Google Maps. Den dækker nemlig også Danmark. Og er fuldt på højde med danske, som fx Krak. Selv om den ikke leverer fotoer. Det kan vi så håbe på at det kommer.

Omtaler af Microsofts nye tiltag:
Jason Calacanis weblog
John Batelles weblog
Search Engine Watch
Google Maps
MSN Maps

Tillæg:
Microsofts Channel9 har offentliggjort en 32 minutters video. Kun for bredbånd! Et 33 minutters kik på Virtual Earth. Den er på 132 MB, så jeg har ikke selv set den.

Ingen kommentarer: