fredag den 22. april 2005

Google MySearch

Nyopfindelserne i Googles laboratorium står i kø for øjeblikket. Siden årsskiftet: Video, Maps og satellitfotoer, personalisering af nyheder, Ride Finder, Question & Answer. Samt tilføjelser til websøgning: ordgrænsen sat op fra 10 til 32 ord, skiftet til Answers.com, søgekoder for film, vejrudsigter og bøger. Alle beskrevet tidligere på Internetsøgning.

Nu lancerer laboratoriet endnu et beta-produkt: MySearch. Det har mere end navneligheden fælles mes Ask's personaliserede søgning, MyJeeves. MySearch fungerer som en slags hukommelse for ens søgninger. Den husker både søgestrengene og de sider som man nu har kigget nærmere på. Herefter er det så muligt at søge såvel i disse som almindelige websøgning

Selve søgningerne minder om konceptet i Gmail. Faktisk behøver Gmail-brugere ikke engang at oprette en konto på MySearch - de kan logge direkte på via deres login og password til Gmail. (Endnu en nyhed: Gmail har sat kapaciteten op fra 1 GB til 2GB. Interesseret i en Gmail? Skriv - jeg sender en invitation).

I praksis bør vi overveje om MySearch kan erstatte foretrukne (eller bogmærker). I hvert fald hvis der er mange. På mit arbejde (Københavns Hovedbibliotek) er en omfattende linksamling af foretrukne (flere tusinde faktisk). Problemet er at genfinde dem: de er ordnet i kategorier osv. Men uden søgemulighed. Med MySearch vil det kunne lade sig gøre. Oven i købet søge i de enkelte links. Og så er det pc-uafhængigt. En stor fordel over for foretrukne: Foretrukne kan forsvinde, de kræver at de er installeret på computeren og skal konstant opdateres.

Jeg har lavet en introduktion til MySearch med billeder. Se den på nedenstående link til Google-Guide.

Link
www.google.com/searchhistory/login Google MySearch
bibliotek.kk.dk/soeg_bestil_forny/googleguide/labs/mysearch/view Google-Guide om MySearch
erikhoy.blogspot.com/2004/10/ask-jeeves-lancerer-elegant.html Omtale af MyJeeves

Ingen kommentarer: