fredag den 11. marts 2005

Personaliserede nyheder

Google render igen med overskrifterne: Google News kan nu personalisere! Flere nyhedsmedier præsenterer det som noget nyt. Men i virkeligheden er det nok mere for at være på højde med andre nyhedstjenester. Derfor nogle kommentarer til hvad Yahoo News, Findory og Topix kan - sammenlignet med Googles nye facilitet.

Google News søger i 4.500 nyhedstjenester, Yahoo i 7.000. Yahoo News er bedre til europæiske/skandinaviske aviser end Google News. Findory og Topix angiver ikke præcist antal, kun "tusinder". Googles News giver mulighed for at afgrænse sine nyheder til 8 nyhedstyper og til de 22 udgaver af Google News' nationale udgaver. Yahoo News har 12 nyhedstyper og 35 sprog i sit indeks.

Google News kan også skifte udseende, så det passer bedre til dig og du kan dele personaliseringerne med andre. Men ud over Yahoo News, så er der to gode nyhedssøgemaskiner, Findory og Topix. Begge har meget avancerede muligheder for personalisering. Findory fungerer på den måde at for hver nyhed du læser, prøver den at aflæse hvad du er interesseret i, og viser næste gang mere relevante nyheder. Den gemmer oplysningerne i 3 uger. I Topix kan du selv afklikke en række kombinationsmuligheder (flere tusinde) og få vist nyhederne indenfor disse.

Så absolut til lykke til Google News' brugere med at have fået flere valgmuligheder. Men husk også at der er en verden uden for Google

Link
news.google.com Google News
news.yahoo.com Yahoo News
www.findory.com Findory
topix.net Topix

Ingen kommentarer: