lørdag den 5. marts 2005

Middelmådige vejrudsigter fra Google

Google weblog skriver at man nu også kan søge på vejret i USA. Google har udvidet sin "feature"-side med et søgefelt til vejrudsigter. Man skriver fx weather palo alto, ca, og så kommer der øverst over søgeresultaterne en lille vejrudsigt. Men det gælder altså kun i USA. Man kan også få den med SMS:

Derimod skriver artiklen intet om at Yahoo og Ask igennem mange år har kørt en lignende service, oven i købet meget bedre. For det første er det ikke nødvendigt at gå til en bestemt side i de to søgemaskiner. Man skriver direkte i søgefeltet: weather copenhagen, det virker både i Yahoo og i Ask. I Yahoo dur København såmænd også.

For det andet finder de ikke bare vejret. Deres uddybende oplysninger er mere fyldestgørende. Der er bl.a. 5-døgnsudsigter (ligesom hos Google), og så kan man få temperaturer både i Celsius og Fahrenheit. Alt i alt er de to søgemaskiners vejrudsigter lysår fra Googles, set med danske øjne.

På sådanne "hverdagsemner" er Google i det hele taget meget langt bagud for Yahoo. Som har et helt katalog af sådanne former for søgninger. Det findes både i en alfabetisk overskriftsform og på en side med søgefelterne angivet. Nedenfor er link til oversigten.

Link
www.google.com/googleblog/2005/03/searching-for-weather-by-web-or-phone.html Googleblog om vejret
www.google.com/features.html#weather Googles vejrudsigtsøgning
docs.yahoo.com/docs/family/more/ Yahoo's oversigt over features.

1 kommentar:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.