tirsdag den 1. februar 2005

MSN lancerer søgemaskine.

Det skulle være ganske vist. Og ikke engang i beta-version! Hermed skulle den tredje store spiller, Microsoft være på banen. I pressemeddelelsen står bl.a. at de nu også har indekseret 40.000 Encarta-artikler (leksikon). Men i øvrigt ser det ud til at der er ganske mange nyheder på søgemaskinen. Også ud over de efterhånden obligatoriske personaliserede søgninger, rss-feed osv.

Sagt med det samme: jeg har ikke lavet en mere dybtborende analyse af MSN. Efter en gennemlæsning af de avancerede søgemuligheder, lavede jeg et par test. Og mine fordomme om at MSN ikke er særlig god til at sortere relevante poster først blev bekræftet. Men det kan være et tilfælde. Så døm selv. Søgningerne viste imidlertid at databasen må være ganske stor.

MSN bruger de fleste af de søgeoperatorer som bl.a. Google anvender. Det betyder at du ikke behøver at lære nye. Og-operatoren angives med +. Ikke-operatoren angives med – eller NOT. Eller-operatoren med OR eller lodret streg . Frasesøgning foregår med ”” (de kaldes i øvrigt i vejledningen fejlagtigt for ”spørgsmålstegn”!), eller med parenteser (); det giver tilsyneladende samme resultat. Link: for link-søgning og site: for søgning på (top)domæner. Language: for sprog (obs: brug en sprogkode). Loc: (eller location:) afgrænser til et bestemt land (dvs. topdomæne)

MSN har (som Google) anbragt en afklikningsmulighed for sider Kun dansk og Kun fra Danmark under søgefeltet. Nyt i forhold til andre søgemaskiner er en såkaldt søgegenerator. Det svarer nu blot til at den avancerede søgning bliver mere synlig. Her kan du tilføje sprog, flere søgeord, udelukke osv.

MSN’s danske udgave:

Ingen kommentarer: