fredag den 14. januar 2005

Lær sprog med BBC

BBC har produceret sprogkurser til fransk, spansk, tysk, italiensk og "andre" (græsk, portugisisk og kinesisk). Kurserne er på begynderniveau, altså fx for turister som ønsker at kunne komme i kontakt med "de lokale". Men også andre dagligdags gøremål. Kurserne henvender sig altså til de som gerne vil hurtigt i gang med at lære sprog.

Metoden er velkendt fra andre typer sprogkursus: Videoklip med samtaler (parløragtige) med sætninger. En person ønsker at checke ind på et hotel. Spørgsmål, svar, samtale. Alt sammen meget pædagogisk. Samtalen stoppes hele tiden, så du enten kan gentage højt, spole tilbage eller frem. Og du kan vælge mellem mange forskellige slags situationer. Ingen terperi med grammatik.

Ud over sprogkurserne er der en masse andet som har forbindelse med sprog og andre landes kultur. Du kan fx prøve en test hvor du kan finde ud af hvilke type sprogkursist du er. Efter at have besvaret ni spørgsmål som kunne bremse dig i at starte på et sprogkursus, får du gode råd om hvordan du kan overvinde disse forhindringer. Det kan være undskyldninger som manglende tid, generthed eller at der jo ingen lærere er.

Og så er der mange korte oplysninger om de enkelte sprog, om hvilke sprog der tales i hvilke lande. Samt hvis du er interesseret i oplysninger om enkelte lande: henvisninger til BBC landeinformation.

Men inden dette indslag bliver for opremsende, er det nok bedst du selv prøver. Siderne er noget rodede, fordi der er en meget stor ophobning af oplysninger og links. Og der er også meget som bare skal vække læsernes interesse for at gå i gang.
Men det lønner sig for den tålmodige.

Det fremgår ikke hvilket program sprogkurserne afspiller i. Men de gik fint igennem på mit 4 år gamle 57K-modem. Og det plejer at betyde at andre heller ikke får problemer (7-9-13).

Link
www.bbc.co.uk/languages/ BBC sprogkurser

Ingen kommentarer: