onsdag den 5. januar 2005

Firefox vokser på bekostning af Explorer.
I går skrev Internetsøgning at ubekræftede kilder fortæller at Explorer har mistet 30 % af markedet. (Det skulle selvfølgelig forstås som at 30% brugte andre browsere end Explorer). I mellemtiden har Ove videregivet et link til en statistik. Som måned for måned fortæller om forholdet mellem browserne.
De fortæller at i januar 2004 havde Explorer ca. 84 % af browsermarkedet. Mens Mozilla havde ca. 8 %. Disse tal ændrede sig dramatisk i sidste halvdel af 2004. I juli var forholdet således ikke så radikalt ændret (79 % mod 14 %). Men så lancerede Mozilla Firefox. Og til januar accellererede tallene til 70 % mod 22 %.
Faldet hos Explorer skyldes især et fald i brugen af Explorer 5 (8,2 % på et år), mens Explorer 6 ”kun” er faldet 6,2 % (men med en meget større andel af det samlede tal).
Statistikken er udarbejdet af W3Schools. Om hvem jeg ikke kan skrive ret meget. Siden indeholder også andre interessante statistikker om fx styresystemer samt informationer om det som stedet laver statistik om.
Link
www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

Ingen kommentarer: