mandag den 10. januar 2005

Bedste danske netsteder - ifølge Google PageRank
Internetsøgning bragte for nogle dage siden en oversigt over hvilke netsteder der lå højest placeret i Google PageRank. Nikolaj har gjort mig opmærksom på en søgning som muligvis skulle afspejle hvordan en sådan ville se ud for sider med topdomænet dk:
[ inurl:dk site:dk ]
(Her altså ikke taget højde for danske sider med topdomæner som .com, .tv, .nu osv.). Søgningen giver et ganske interessant og formentligt temmelig troværdigt billede. Som er en del anderledes end det internationale. Men dog kun klumpet sammen om en håndfuld emner:
Som forventet er søgemaskiner ikke (som internationalt) med her. De har som bekendt topdomænet .com. (Google.dk er dog med, men langt nede på listen). Det nærmeste er portaler som Jubii (nr. 3) og Sol (nr. 11). Til gengæld er dagligdagsopslagsværker rigt repræsenteret: Bibliotekernes fælleskatalog, Bibliotek.dk ligger flot i top, fulgt af Vejret /DMI, Krak, Denmark (og Danmark), De gule sider, Eniro, Lufthavnen (flyafgange), Netdoktor, Sundhed, o.lign. Lige som "hvad skal jeg lave i fritiden": Louisiana, Danmarks Turistråd, billetnet, AOK m.fl.
Overraskende er WHO nr. 1. I det hele taget er ministerier og offentlige institutioner repræsenteret i meget rig mål, forrest Udenrigsministeriet, dernæst følger Undervisningsministeriet, Kulturministeriet osv. Hertil kommer Kongehuset, Danmarks Statistik, Patent & Varemærkedirektoratet, Told & Skat, IT & Telestyrelsen m.fl.
I modsætning til internationalt er de højere læreanstalter rigt repræsenteret. Hvilket måske viser at det især er de studerende som har taget internettet til sig? Næsten samtlige universiteter er med, samt Copenhagen Business School og DTV. Og overordnede portaler som Cirius og Jobnet.
Nyhedsmedier er som internationalt godt repræsenteret. Øverst Jyllandsposten, DR, Børsen, Politiken, TV2, BT, Information m.fl.

Ingen kommentarer: