fredag den 10. december 2004

Julesjov: Hvor populært er dit navn?
Ok, indrømmet: dette indslag hører ikke til de mest seriøse, men julen nærmer sig vel. Til skræk for nogle, til glæde for andre. Alle typer vil måske kunne lide søgemaskinen Birthday Alarm. Her kan du nemlig undersøge hvor populært dit eget navn er. Måske ikke ligefrem i hele verden, men så da i hvert fald i USA. (Søgemaskinen fortæller ikke hvor den har oplysningerne fra).
Søgningen er ganske enkel: du indtaster bare dit fornavn og trykker på Search. Så kommer der en lille grafik hvor du kan se hvor populært dit fornavn var i tiårsperioder i det forrige århundrede (1900-tallet). Her kan jeg fx konstatere at mit navn (Erik) var mest populært i 1979'erne og 1980'erne, men dog kun opnåede en 89.-plads som det bedste. (I Danmark lå det på 1. pladsen i 1930'erne-1950'erne). At søgemaskinen er USA-orienteret, viser sig ved at navnet Eric også var populært i denne periode, og nåede helt op på 14. pladsen.
Hvilket bestyrkes af at et så sjældent brugt navn i Danmark som Tammy står til en 14. plads i 1960'erne. Men nok om det: du er sikkert mere utålmodig efter at se hvor højt (eller lavt) dit eget navn rangerer, så
klik ind på:
www.birthdayalarm.com/NamePopularity.jsp

Ingen kommentarer: