Flere synspunkter om Google og digitalisering af biblioteker
Det skorter ikke på folk som har en holdning til Googles samarbejde med universitetsbiblioteker i USA om digitalisering. Så det kan være svært at skille skidt fra kanel. Jeg har nedenfor prøvet at liste nogle af de mest interessante synspunkter fra centrale personer.
www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4227895 Lyt til et ca. 4 minutters interview med ALA’s præsident, Carol Brey –Casiano. Hun siger bl.a. at projekter er ”fascinating”, exciting”, men dog ikke svar på alle informationsbehov. Bl.a. er der mange tekniske problemer. Hun ser det som en stor hjælp både til bibliotekerne og til biblioteksbrugerne. (For at kunne lytte, skal du have Real Player eller Windows Media Player).
www.researchbuzz.org/archives/002219.shtml#more Tara Calishain har samlet link og resumeer af pressemeddelelserne fra de involverede parter.
www.berlingske.dk/kultur/artikel:aid=516612/ Annette Skov (som i dagens anledning i Berlingske Tidende er udråbt til ”ekspert i søgning på internettet”) ser ikke den store grund til frygt for bibliotekernes fremtid: ophavsret og folks uvilje mod at læse på en skærm vil være hindringer. Hun nævner dog ikke at for bibliotekarer er det for så vidt underordnet om information ligger analogt eller digitalt: Der er brug for fagfolk (bibliotekarer) til at guide brugerne igennem. Og det bliver ikke nemmere jo større mængder bøger (analogt eller digitalt) der er i spil…
www.linuxinsider.com/story/39031.html Linux Insider ser såvel tekniske problemer som fare for at de mindre universitetsbiblioteker vil blive kørt ind på et sidespor
www.cio-today.com/story.xhtml?story_id=29103 CIO-Today mener ikke at digitaliserede materialer kan erstatte den oplevelsesværdi som ligger i at komme på et ”rigtigt” bibliotek
www.abc.net.au/reslib/200412/r37448_93636.asx Radioindslag fra Australian Broadcasting-news (Australien), lidt over 5 minutter. Interview med lederen af Harvard University Library. Han prøver at se det fra et ”udenlandsk” synspunkt. Om hvordan det vil være at have adgang til Harvard University Library’s bogbestand i en fjern fremtid. Og betydningen i Kina, hvor der er censur, og kun få har adgang til internettet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar