onsdag den 20. oktober 2004

Ask Jeeves lancerer elegant personaliseret søgning.
Google og Yahoo har det: personaliserede søgninger. Men Asks nylancerede MyJeeves overgår dem begge i elegance. Og effektivitet. Ideen bag Ask’s personaliserede søgning er at du skal kunne gemme dine interessant fund, opstille dem i dit eget emnekatalog, søge idem, tilføje noter til dem. Og på lidt længere sigt også delagtige andre i dine erfaringer – hvis de er interesserede. Og du kan også se hvordan du tidligere har søgt. Altså undgå at gentage fejltagelser. Eller huske hvordan det nu var du fandt en genial søgestreng.
Eneste ulempe er at Ask's søgebase Teoma er mindre end Googles (ca. halvt så stort). Men med annoncerede udvidelser på Teoma skulle det måske løse sig.
På længere sigt er planlagt en række andre faciliteter. Disse fremgår ikke af siden, men af det spørgeskema som nye brugere af og til bliver bedt om at udfylde. Om disse faciliteter bliver realiseret eller ej afhænger af brugernes holdning. Og når først alt dette begynder at blive kombineret med harddiske, rss-feed, blogs o.lign. vil MyJeeves blive særdeles anvendelig til formålet.
Så hvis du er til personaliserede søgninger og ikke har forfærdelig megen tid til at afprøve alle, er Ask bestemt et godt sted at starte. Jeg er ved at lave en beskrivelse af MyJeeves på nedenstående adresse. Kik ind nu. Eller i næste uge, hvis du vil vente til den er klar med billeder.
Links:
myjeeves.ask.com MyJeeves
bibliotek.kk.dk/uddannelse/brugsanvisning/afgr/pers/view Kort omtale af MyJeeves på Københavns Kommunes Bibliotekers internetvejledning

Ingen kommentarer: