onsdag den 8. september 2004

Yahoo’s rejsesøgemaskine (beta).
Yahoo har en rejsesøgemaskine i beta (hvad er snart ikke i beta for tiden?). Yahoo købte for nogle måneder siden israelske Fare Chase, som kan finde rejser overalt i verden på 50 flyselskaber. Dvs. rejseplan, pris, flyselskaber m.m. (i $). Priserne kan i øvrigt hurtigt regnes om med en lille omregningstabel. Så vidt jeg kan se er charterselskaber ikke med, så den slags turister er fortsat henvist til andre søgesteder. Jeg har ikke kunnet finde en fortegnelse over flyselskaberne. SAS er med, den dukkede i hvert fald op på nogle af SAS’ typiske ruter. Der er flere andre europæiske flyselskaber med. Og mange andre der ikke hører hjemme i USA.
Det er lettest hvis man kender de internationale forkortelser på flyvepladserne (fx CPH for København), men det er også muligt at søge på bynavne. For København får man sågar foreslået to lufthavne i Malmø, Sverige. For Buenos Aires viser søgemaskinen tre muligheder, bl.a den internationale lufthavn. Den forkortes EZE (hvem kunne vide det?). Søgemaskinen har visse mangler, fx mangler flere rejsemål mangler, fx Santiago, Chile, mens Managua i Nicaragua er med.
Søgemaskinen er langsom, selv på hurtige forbindelser. Men oplysningerne er da værd at vente på. For de som er vant til at søge på danske Rejseplanen er det let: Man skal indtaste rejsemål og afgangssted, dato, antal passagerer, voksene og børn og så ellers søge. Husk dog lige at datoerne angives som måned-dag-årstal.
To andre faneblade oplyser om hotel og billeje, Her er det igen de store internationalt kendte kæder som søgemaskinen søger i (Avis, Budget). Og her søger man selvfolgelig kun på bestemte byer. Ved hotel får man endvidere mulighed for at vælge hotel i flere forskellige afstande til lufthavnen (angivet i miles).
Link
yahoo.farechase.com/travelmate/home.jsp

Ingen kommentarer: