torsdag den 23. september 2004

So ein Ding… kunne dansk sociologiinteresserede godt bruge!
En tysk bibliotekar, Juergen Plieninger, ved Institute of Political Science, Tübingen Universitet har begået noget som vi også godt kunne bruge på dansk: en søgevejledning for sociologistuderende og andre interesserede. Den hedder Social Science FAQ.
Samfundsfagsområdet er meget omfattende, udflydende og uoverskueligt. Guiden forsøger at samle alle disse søgemaskiner, linksider osv. på en side. Og forsøger samtidig også at hjælpe brugeren til at bruge dem.
Det er tydeligt at Plieninger har bestræbt sig på at gøre guiden så international som mulig: brugergrænsefladen er på engelsk, og selv om meget er skrevet på tysk og henvender sig til tyske brugere, så er der masser at hente for engelsktalende. Og dermed vel også for danskere. Emnerne er sociologi, politisk videnskab, uddannelse, historie, økonomi, geografi og etnologi. Og under hvert emne er der en lille tutorial om emnet, søgemetoder, link. Man får en indføring både i generelle og specielle søgemaskiner.
Siden henvender sig til nybegyndere, hvilket man ikke kan sige om de to lignende engelske emnekataloger SOSIG og HUMBUL. Det giver sig visse steder mærkelige udslag: Under Soziologi skal du således finde de interessante indføringer under ”Der Club der toten Soziologen”. (Med tydelig henvisning til ”Døde poeters klub”, kendt gennem filmen med Robin Williams). Handicappet for danske brugere er - sproget!
Måske ikke lige en side som bibliotekarer vil kunne anbefale nybegyndere.
Link:
homepages.uni-tuebingen.de/juergen.plieninger/socscifaq/index.html Social Science FAQ
rdn.ac.uk Overemnekatalog for bl.a. SOSIG og HUMBUL

Ingen kommentarer: