fredag den 3. september 2004

Eric åben for alle!
Tidligere var denne verdens største database om undervisning kun åben mod betaling, fx for studerende på Danmarks Pædaogiske Universitet. Men fra 1. september er den blevet åben for alle og enhver.
Eric står for The Education Resources Information Center, og den hører under the Institute of Education Sciences, U. S. Department of Education. Databasen indeholder bibliogratisk materiale tilbage til 1966. Disse er måske ikke så interessante for danske læsere, da mange af henvisningerne ikke vil være tilgængelige umiddelbart i Danmark. Mere interessant er at fra 1. oktober vil over 107.000 fuldtekst-dokumenter (inklusive elektroniske materialer med lyd og billeder) udgivet i perioden 1993-2003 være tilgængelige gratis, hvor man før skulle betale.
Nuværende brugere som har ærgret sig over Eric’s langsommelighed m.m. ser også ud til at kunne glæde sig: Man lover at det tekniske skal blive forbedret væsentligt.
I god overensstemmelse med tidsånden har Eric også en personaliseret søgning, My Eric. Her skal man dog lade sig registrere, men den er i øvrigt gratis, og det er heller ikke nødvendigt at lade sig registrere i My Eric for at kunne søge i Eric. Også her lover man at der vil blive forbedrede søgemuligheder.
På nuværende tidspunkt er Eric dog mest nok-se-men-ikke-røre. Men: fra 1. oktober og fremefter skulle der både være åbent for alle, samt væsentlige tekniske forbedringer i vente.
Link
www.eric.ed.gov/


Ingen kommentarer: