tirsdag den 28. september 2004

Danske forskere på den internationale scene.
ISI Essential Science Indicators offentliggør fra tid til anden nogle oversigter over hvor ofte forskellige landes forskere bliver citeret i internationale tidsskrifter. Dette siger noget om hvilke lande der er førende inden for forskellige videnskaber.
Seneste opgørelse hvor Danmark var med, blev omtalt i Bibblogger, (fra Københavns Hovedbiblioteks IT-funktion 9.12.2002.
Dengang var Danmarks videnskabsfolk de 16.-mest citerede. Denne gang er Danmark rykket lidt ned, fra en 16. til en 17. plads hvad angår citater. De store ændringer er der ikke sket. Topscorer er medicin, en mindre del biologi, fysik og kemi.
Til forskel for tidligere undersøgelser kan man nu også se hvilken artikel som er den mest citerede, og den ære går til en artikel af M & J Overgaard m.fl. med den lange titel: Postoperative radiotherapy in high risk premenopausal women with breast cancer who receive adjuvant chemotherapy. (Hvilket vist må have noget at gøre med røntgenterapi hos kvinder som har gennemgået en brystkræft operation og som får kemoterapi). Artikel er citeret hele 578 gange siden offentliggørelsen i oktober 1997.
Link
in-cites.com/countries/2004menu.html Hovedsiden
in-cites.com/countries/denmark.html Afsnittet om Danmark

Ingen kommentarer: