tirsdag den 10. august 2004

Spørg Ask om vejret.
Ask er som bekendt ved at etablere sig som dagligdags-spørgsmålenes søgemaskine. (Se i registeret for tidligere indslag i Internetsøgning om ask og oversigten over genveje). En af dem er vejret. Hvis du søger med ordet climate efterfulgt af et bynavn, fx Copenhagen, kommer der over søgeresultaterne en lille faktaboks om månedens vejr. Her har du også mulighed for at vælge gennemsnitstal for andre måneder. Ask kan ikke forstå dansk, så lad være med at skrive København.
[climate copenhagen]
Derudover er der dog også muligheder for at kigge på en mere detaljeret vejrudsigt, det aktuelle vejr og 7-dages oversigten.. Alt sammen kommer i første omgang ud med Fahrenheit-grader, men er du mere til Celsius, er det bare med at trykke øverst til højre på det. Den detaljerede oversigt ligner lidt de fra tv kendte oversigter (dog kun tre dage), syv-dagesoversigten ligner den korte oversigt fra fx Metro Ekspres.
Hvis du søger på Denmark, får du bare oplysningerne for København, men det kan lade sig gøre at søge på andre byer i Danmark, fx Esbjerg, Aarhus (dobbelt-a), Odense og Haderslev. Lad så være at søgning på fx Elsinore ikke giver Helsingør, men byen med samme navn i Utah!
Yahoo har en tilsvarende funktion, bare med søgeordet weather. Også her få du resultater frem for Esbjerg m.fl. Hvorimod Google ikke kan præstere tilsvarende.
Link
www.ask.com
www.yahoo.com

Ingen kommentarer: