lørdag den 28. februar 2004

Fiks maskine til at sammenligne op til 27 søgemaskiner.
Queryster er en lidt anderledes metasøgemaskine, altså en søgemaskine som søger i flere søgemaskiner på en gang. Normalt blander metasøgemaskiner som Ixquick, Vivisimo og ez2find resultaterne sammen. Det gør Queryster ikke. Efter en søgning popper der en lille grafik op øverst i højre hjørne med ikoner for de 10 søgemaskiner (Google, Alltheweb, Yahoo, Wisenut, Teoma, Altavista, Ask, Look Smart, Hotbot og Dmoz (Open Directory). I starten skal man altså lige lære ikonerne at kende.
Men ellers foregår det ganske let: Skriv søgningen i Querysters søgefelt, klik på en søgemaskine og på Search. Så får du resultaterne for den ønskede søgemaskine. Og så kommer det smarte: Kik altså øverst til højre. Her kan du nu klikke i ikonerne og få søgeresultaterne fra de andre søgemaskiner.
For danske internetsøgere er der dog et alvorligt men: i flere af maskinerne ændres æ, ø og å til mærkelige tegn, så søgeresultatet er nul.
Queryster selv bliver en lidt gennemsigtig og ikke særligt forstyrrende grafik, hvor du ud over ikonerne også kan komme tilbage til start (Home) og fjerne boblerne.
Under menuen Costumize gemmer sig endnu flere søgemaskiner (27 i alt), herunder bl.a. flere metasøgemaskiner og multimediesøgemaskinen Singing Fish.
På samme måde som websøgning er der mulighed for at vælge andre temasøgninger: Nyheder, opslagsværker, billeder, weblogs og Google (viser de forskellige muligheder i Google). (Se boblerne øverst til højre). Som ved websøgning finder man også her under costumize muligheder for at vælge forskellige søgemuligheder.
Alt i alt kan man altså også bruge Queryster som en slags huskeliste til hvor man også kan slå op.
Link: www.queryster.com

Ingen kommentarer: