mandag den 14. april 2003

Vejrudsigter og andet på Yahoo.
Yahoo har oprettet genveje fra søgefeltet til deres vejviserfaciliteter. Det gælder bykort, vejret, ordbog, nyheder og zip-koder (i USA). Fremgangsmåden er at bestemte ord fremkalder søgninger i vejviserne. Det drejer sig om weather, map, news og define (ordbogen). Det skal dog straks siges at kort, ordbog, nyheder og zipkoder fungerer bedst for USA.
Det som især virker godt også for andre end folk fra USA er vejret. Man skriver i Yahoos søgefelt weather og et bynavn, fx weather Copenhagen, eller København, Hillerød… Herefter får man så et billede af dagens vejr. Med yderligere et klik får man en femdøgnsudsigt. Man kan vælge mellem Fahrenheit og Celsius. Hvis et bynavn findes flere steder, får man mulighed for at vælge (fx Santiago – dem er der over 70 af). Det er bedst at bruge .com-versionen. På den danske Yahoo kommer vejret ikke frem med det samme, men som det første resultat i søgningen. Man vil naturligvis ikke kunne forvente vejrudsigten for småbyer som fx Broager.
For de øvrige faciliteter virker søgekoderne ikke særligt godt. Kortsøgningen foregår ved at skrive map og et geografisk navn. Det virker som sagt bedst for USA, hvor bykortene kommer frem næsten med det samme. For andre lande kan det bedre betale sig at søge i MSN’s kortsøgning (se weblog fra 23. januar 2003).
News søger naturligvis på nyheder.
Define er en slags ordbog. Denne weblog omtalte en lignende funktion i Google-Lab (se webloggen 25.3.2003). Den virker meget ufuldstændig. Jeg fik et godt opslag på reticulum, men danske ord – glem det!
Nyt er at Yahoo har samlet nogle lignende på samme side, se new.search.yahoo.com. Men det er tilsyneladende ikke det samme. Her kan man søge på Web, emnekatalog, nyheder, gule sider, billeder og kort. Denne side er imidlertid helt skruet ind på USA: Ved søgning under kort på Copenhagen får man to valgmuligheder: en i Louisiana, en anden i New York! Det samme gælder de gule sider.

Ingen kommentarer: