torsdag den 8. august 2013

Spring avisen over: Nyhedsbreve fra tænketanke

"Ifølge Mandag Morgen uddanner universiteterne stadig flere til arbejdsløshed". Hvor tit hører man ikke det i nyhedsudsendelser? Citaterne stammer fra forskellige meningsdannende tænketanke.
Mange medier får deres informationer fra forskellige tænketanke. Så i stedet for at læse forvrængede referater og citater fra disse, hvorfor ikke gå direkte til kilden? Nemt at prøve. Let at fortryde hvis man alligevel ikke synes det er noget. De fleste har gratis nyhedsbreve og enkelte også rss. Så man kan vælge efter behag.

Jeg har lavet en lille liste over de mest almindelige og generelle tænketanke som inspiration til at gå på jagt efter flere. Det eneste man behøver at gøre er at finde et sted på siden hvor man kan tilmelde sig, indtaste sin email og klikke. Eventuelt bekræfte. Så kommer det hele af sig selv.

Hvis man fortryder, finder man bare linket til hvor man kan gøre det. Gem eventuelt emailen, eller kik på et af nyhedsbrevene. Med få klik er de ude igen.

CASA Center for Alternativ Samfundsanalyse er en venstredrejet. De har en nyhedsmail.

CEPOS Center for Politiske Studier, der kalder sig en borgerlig-liberal tænketank, har dels en nyhedsside, dels kan man abonnere på et nyhedsbrev.

Nyhedsbreve ser oftest ud som dette fra CEPOS. I dette tilfælde er der et resume af et notat, som man så kan klikke sig ind på for at se nærmere på indholdet, fx statistikker.

CEVEA præsenterer sig som en uafhængig centrum-venstre tænketank. Nyhedsbrevet er månedligt.

CONCITO Danmarks Grønne Tænketank for klima og global opvarmning. De har ingen nyhedsbreve eller rss-feeds, så man må besøge siden en gang imellem.

DEA er en politisk uafhængig tænketank om uddannelse og erhvervsliv.

Kraka kalder sig en uafhængig tænketank. De udsender analyser af velfærdssamfundet på et akademisk plan. Den mest mediekendte medarbejder er nok Peter Mogensen som medvirkede i TV2s Mogensen og Kristiansen. Man kan tilmelde sig et nyhedsbrev fra forsiden af hjemmesiden.

Mandag Morgen har både nyhedsbrev og rss. Ubeskedent kalder de sig Skandinaviens førende uafhængige tænketank. Og lægger ikke skjul på at de vil påvirke beslutningstagerne.

Sophia er en tænketank for pædagogik og dannelse. Tanken har et nyhedsbrev. Man skal skrive en kode i feltet over tilmeldinger.

Ugebrevet A4 er en socialdemokratisk nyhedstjeneste som du kan abonnere gratis på. Det udkommer dagligt. Hvis du foretrækker rss-feed, har brevet også det.

Derudover er der kun begrænsningens kunst. Vi har mange interesser, faglige og private. Så man kan også gå på jagt efter nogen der dækker ens interesseområder.

Ingen kommentarer: