fredag den 30. august 2013

FindZebra

At Google efterhånden er ved at være lig med "internettet", er der ikke mange udover Bing eller Yahoo! som vil vove at påstå. Men derfor kan det jo godt være at der er søgemaskiner der overtrumfer Google når det gælder specielle søgninger. Her kan Google fejle, da den blander for mange "generelle" sider ind.

En af sådanne er konstrueret af en dansker, ifølge Computerworld. Han mener at have lavet en søgemaskine specielt for folkesundhed, altså en søgemaskine gavner læger på jagt efter hvordan de kan diagnosticere sjældne sygdomme. Problemet med Google er, som beskrevet i Google-Guide, at den bygger på popularitet, og det er præcis det som hjemmesider om sjældne folkesygdomme ikke er. Faktisk er mange af dem slet ikke kendte overhovedet.

Søgemaskinen ligger på DTUs hjemmeside og hedder FindZebra. Almindelige mennesker vil dog have vanskeligt ved at bruge dem. Det første man støder på er en advarsel: WARNING! This is a research project to be used only by medical professionals.

Søgemaskinens indeks er baseret på 30.000 lægefaglige artikler om sjældne sygdomme. Dem kom han på sporet af via en temmelig obskur sikkerhedsfejl i en ellers lukket base (læs mere herom i Computerworld).

Computerworld. 
Computerworld.
MIT Technology Revue.

Ingen kommentarer: