Her er noget som du måske skulle afprøve mens der er topmøde i Bellacenteret: Google Real Time. Brug den engelske version af Google, og log eventuelt på din konto. Prøv først at søge på fx Copenhagen Climate Conference, og åben for Options. Der er her kommet et link til Latest. Lad skærmen stå et øjeblik. Snart vil du opdage, at siden opdaterer sig selv hele tiden for nyheder mv. om klimakonferencen.
Så vidt jeg kan se er det for dette eksempels vedkommende nyhedsmedier af forskellig slags. Google skriver på deres weblog at meningen er at du skal kunne følge med i en aktuel begivenhed mens den endnu sker. Også selv om det ikke er de vigtigste nyheder.
Jeg kan ikke i farten gennemteste dette. Men det er markant anderledes end fx at søge på Google News. Den er mere til at efterbehandle forskellige begivenheder efter at de er sket. Til gengæld er jeg dog ikke sikker på at Real Time vil kunne bruges til meget "små" begivenheder.
Det er meget ærgerligt at de danske medier ikke bruger Google News. Det betyder at de slet ikke får den trafik fra denne nye facilitet. Og vi andre, brugerne, kan ikke bruge det til at finde danske nyheder. I hvert fald ikke fra ret mange danske aviser. Det betyder fx i det aktuelle tilfælde at hvis de søger på klimakonference københavn får du ikke noget i Real Time. I stedet kan du så prøve at søge på svensk, norsk eller tysk. I disse lande er medierne ikke så mimoseagtige, og du får masser af resultater.
Googleblog oplyser at Real Time bygger på en ny teknologi som gør det muligt at overvåge mere end en milliard dokumenter og behandle flere hundrede millioner hver dag. Og at dette er sket i samarbejde med Facebook, MySpace, FriendFeed, Jaiku, Identi.ca og Twitter.
Samtidig eksperimenterer Google med at tilpasse det til mobiltelefon, så du kan sidde i toget og følge med. Ganske fikst. Danmark er (endnu engang?) blevet koblet af dette. Vi venter stadig på miraklet der skal matche Google. Devisen synes at være: Hellere ingenting end at bruge Google. Hvor længe vi skal vente, er uvist. Foreløbig kan jeg ikke rigtig se at vi i Danmark skulle kunne udvikle noget lignende. Så vi må så nøjes med at bruge det til det udenlandske.
For udenlansk interesserede må dette være et meget brugbart redskab. Så hvis du skal rejse i forskellige lande og ønsker at følge med i alt fra fodboldresultater, over demonstrationer mod regeringen eller blot de almindelige nyheder, synes Google Real Time at være en nem genvej. Nu måske også snart på mobiltelefon.
3 kommentarer:
Hvis du søger på #cop15 får du også de danske twitter indlæg med, og det er faktisk ikke så få.
Hvis du så prøver en anden realtime søgemaskine One Riot (oneriot.com) kan den filtrere de links, der henvises til i de tweets m.v., der handler om cop15, og på den måde kan du automatisk generere en brugerskabt linkliste over interessante links med relation til COP15.
Twitter kan i denne forbindelse også bruges som et bibliotekarisk værktøj, hvor bibliotekaren twitter alle de interessante links om forskellige emner på danske, som så kan indgå i den globale emnestrøm om emnet.
Smart synes jeg ;-)
Absolute. En million tak for tippet, der atter en gang vidner om at det er ufatteligt svært at holde trit med alle de nye tiltag der findes for at lette vores søgninger.
Prøv også denne søgning i search.twitter.com - http://bit.ly/7XPayI, der henter danske tweets om cop15 i realtime.
Send en kommentar