mandag den 27. juli 2009

Beskyt dig selv og dine venner på Facebook

Så er det tid at opdatere dine sikkerhedsoplysninger på Facebook. Også for dine venners skyld. Der er nemlig fornyligt blevet sneget en ny mulighed for Facebook for ad bagvejen at bruge billeder mm.
Gå ind i Indstillinger (øverst til venstre), klik administrer ud for Beskyttelse af private oplysninger. Vælg dernæst Nyheder og væg, og fanebladet Facebookannoncer. Denne vil automatisk stå på kun venner. Men hvis du i stedet vælger Ingen, skulle du være sikret. Og have gjort tilværelsen for dine venner mere sikker.
Facebook fortæller ellers nok så frejdigt at
Facebook parrer af og til annoncer med relevante sociale handlinger fra en brugers venner for at skabe Facebook-annoncer. Facebook-annoncer gør annoncering mere interessant og mere målrettet til dig og dine venner. De respekterer alle regler for beskyttelse af personlige oplysninger. Du kan vælge ikke at blive vist i dine venners Facebook-annoncer nedenfor
Men det behøver du ikke at lade dig besnære af.
EDIT. Onsdag den 29. juli. Måske var jeg lidt for hurtig med at advare imod dette. Og tjekkede ikke kilderne ordentligt. I hvert fald har Facebook nu dementeret at det er en generel politik, og i stedet et misbrug af tjenesten. Facebooks weblog oplyser desuden hvad du gør, hvis du opdager at det er sket. Følg nedenstående link.
Læs også
Facebook's blog.

All Facebook.

Ingen kommentarer: