fredag den 16. maj 2008

Internetsøgning mistænkt .....

Igennem et stykke tid har jeg været generet af at skulle skrive word verification for at få udgivet mine indlæg. I skyndingen lagde jeg ikke rigtig mærke til hvorfor, men nu har jeg så klikket på begrundelsen:
Bloggers spamforebyggelsesrobotter har registreret, at din blog har ligheder med en spam-blog. ... Da du er en virkelig person, der læser dette, er din blog sandsynligvis ikke en spam-blog. Automatiseret spamregistrering er forbundet med uvished, og vi beklager oprigtigt denne falske positiv.

Det er jo en alvorlig sag. På den anden side er det rart at Blogger gør noget ved spamblogs. Jeg skulle så sende en email mv. om at få låst min weblog op. Med undskyldning om at det kan tage tid at få den låst op igen. Det skete den 8. maj. I dag fik jeg så en meddelelse om at alt igen var i orden, og sandelig, så var det!
Blogger er et godt redskab for sådan nogen som mig. Men der er også talrige som udnytter det nemme redskab som Blogger også er, til at spamme. I fagsproget kaldet link spamming. Sådanne spamblogs består af irrelevant, gentaget eller meningsløs tekst med en masse links som sædvanligvis peger på en bestemt side. På denne måde spilder de ikke bare læsernes tid, men gør søgemaskinerne mere upålidelige.
Bloggers reaktion mod dette er at bl.a. at lave word verification, ligesom Blogger giver mulighed for at melde weblogs som spammere.

2 kommentarer:

Lars K Jensen sagde ...

Det er en af de fordele, der er ved selv at gøre sin blog. Man kan selv bestemme, hvilke foranstaltninger, man kan tage, fx installere Akismet (som følger med WordPress) og Spam Karma 2 - to plugins, som virkelig hjælper mig i kampen mod spam.

Men ja, superfedt at se, at Blogger tager kampen op, selvom der ryger et bare gode og ægte blogs med i faldet ;-)

// Lars

Erik Høy sagde ...

Kære Lars

Tak for kommentaren. Når jeg skrev "Blogger er et godt redskab for sådan nogen som mig", så mente jeg sådan nogen som er for dovne eller for teknisk ukyndige til at gennemskue hvordan man selv gør en blog ;)

Og så har jeg heller ikke så meget i mod at vente de 8 dage det tog for at få fjernet Word Verification, når nu man ved at Blogger på et tidspunkt vist nok var den største spam-producent.

Jeg ville ønske jeg engang tog mig tid til at få kontrol over webloggen. Men lur mig om det nogensinde sker. Nu har "Internetsøgnings" adresse også været den samme i snart 6 år .....

Mvh.