tirsdag den 20. maj 2008

Google Health

Google har nu åbenbart sat sit publikum over for at skulle bekende troværdighed: For at par dage siden lancerede Google Health. Det er kun for indehavere af en Google-konto, og kun for indbyggere i USA over 18 år.
Andre kan også kigge med, men af betingelserne fremgår klart at det kun er for at kigge for at se hvad det er for noget, og du skal være indforstået med forskellige betingelser.
Google Health er information. Altså ingen rådgivning i form af diagnoser eller behandling. Her henviser Google Health til egen læge. På den måde ligner det Sundhed.dk. En service som alle danskere kan benytte sig af. Jeg bliver helt glad for at vores sundhedssystem er offentligt, når jeg gennemlæser alle forbeholdene i Google Health. I et privatiseret sundhedsvæsen og et sundhedsvæsen lignende det i USA er meget anderledes.Det for danskere mest brugbare i Google Health: Et slags leksikon over sygdomme, her osteoporose. Det er opbygget efter samme standarder som i Google Books. Og du kan gemme dine forskellige opslag.
De som har prøvet Sundhed.dk vil let kunne genkende mange af funktioner i Google Health. Du kan opbevare oplysninger om eget helbred, opbygge din helbredsprofil, medikamenter, allergier, laboratorieresultater. Og endvidere oprette profiler for familiemedlemmer og få hospitaler og apoteker til at sende kopier af journaler og recepter.
Umiddelbart er der ikke noget for danske brugere ud over et slags sygdomsleksikon. Det er til gengæld måske meget godt. Det nemmeste er at bruge den alfabetiske indgang.
Link
Phil Bradley.
Om Google Health.

Ingen kommentarer: