mandag den 25. februar 2008

Yasoft eller MicroHoo?

Yahoo! har som bekendt takket nej til Microsofts tilbud om at lade sig inkorporere i kæmpefirmaet. Uanset om Microsoft nu selv troede på at Yahoo! ville acceptere, eller det hele blot var et estunt, så var der måske også mere skjulte taktiske tanker bag tilbuddet.
Yahoo! er personalemæssigt inde i en krise, ifølge flere iagttagere. Og mange forlader firmaet. Måske har Microsoft været ude i det ærinde at slække moralen yderligere. Ved at tilbyde et så stort beløb, kunne det skabe et pres blandt Yahoos aktieholdere.
Eet andet motiv kunne være at afprøve Yahoos personale. Tidligere Yahoo-ansatte snakker om at de ansatte anser Microsoft for ikke længere at være innovativ, i modsætning til Yahoo! Hvis det er rigtigt, har Yahoo's ledelse sikkert måttet vurdere faren for en eventuel faneflugt, fordi de to organisationskulturer er så forskellige. Men ledelsen i Yahoo! benyttede sig ikke af lejligheden til at kalde til sammenhold mod Microsoft. Måske fordi Yahoo! selv har haft det problem, da de havde samme problemer med at integrere Ouverture i Yahoo! for nogle år siden.
Microsofts officielle forklaring på at købe Yahoo! hviler bl.a. på at de anser det for meningsløst at tusindvis af teknikere i Microsoft og Yahoo! arbejder på samme opgave. I stedet kunne de sammen beskæftige sig med andre opgaver. Hvem mon tror på den?
Link
Search Engine Land.
Search Engine Land.
Search Engine Land, nyhedsoversigt.

Ingen kommentarer: