tirsdag den 2. oktober 2007

Google 9 år

Googlere vil næppe være i tvivl om atGoogle fyldte 9 år i sidste uge. Selvom datoen selvfølgelig kan diskuteres og skubbes 3 år længere tilbage. Googles historie er beskrevet flere steder, og kan endog stykkes sammen på Googles egne sider.
Google har gennem det sidste år købt en masse firmaer. Det er dog ikke noget nyt. Et af de første indkøb var Deja News, som i dag går under Google Groups. Glemt er måske at Yahoo engang brugte Google før de selv blev Googles største konkurrent.
Hvis du vil beskrive Googles succes i et ord, så må det vel være PageRank. Den sorteringsalgoritme som indtil videre ingen har formået at overtrumfe. Den er i øvrigt i dag suppleret med mulighed for at personalisere og tilpasse fundene til brugeren. Andre mere iøjnefaldende produkter er Gmail og et office-lignende onlinekontorsystem.
Derudover har Google også formået at skabe sig et image som brugernes værktøj. Der er kun få skrammer i det image, bl.a. Googles håndtering af regeringen i Kina.
Under alle omstændigheder er det nu lidt sent at lykønske fødselsdagsbarnet. Men på trods af al skepsis, ville verden næppe være den samme uden.

Ingen kommentarer: