søndag den 26. august 2007

Wikipedia spærrer Kazakstan-artikel

Filmen “Borat” har skabt røre i Kazakstan, om end den ifølge Politiken mere retter kritik mod levevisen i USA. En lidt uventet følgevirkning af hele virakken omkring filmen er at Wikipedias artikel om dette ellers helt upåagtede land er blevet spærret. Cykelentusiaster er vel den eneste større gruppe danskere med kendskab til landets navn pga. et par Tour de France-cykelryttere.
Ifølge en artikel i Spiegel helt tilbage fra november 2006 skulle artiklen en overgang fortælle at landets nationalsang hed "Kasackstan verdens største land. Alle andre lande er styret af små piger” Hvilket også sker i Borat til melodi af USA’s nationalhymne. Ligesom citater fra filmen om at landets foretrukne hobbies er bordtennis, diskodans og voldtægt.Sådan en meddelelse bliver du mødt med. Hvis du prøver at rette i artiklen.
Det blev der så sat en stopper for med ovenstående tekst og forklaring på hvorfor. I hvert fald for nye eller nyligt registrerede brugere af Wikipedia. Disse er i stedet henvist til at diskutere ændringer. Begrænsningerne gælder stadig. Hvis du prøver at rette i artiklen, vil du få at vide at den er helt eller delvist beskyttet for ændringer. (Se figuren).
Link
Wikipedia om Kazakstan.
Artikel i Spiegel.

Ingen kommentarer: