søndag den 4. marts 2007

Advarsler på Blogger

Hvis du kigger øverst i denne weblog, vil du se et link til Flag Blog. Blogger oplyser, at det henviser til Notify Blogger About Objectionable Content On This Page. NB: Tryk venligst ikke på det. Hvis tilstrækkeligt mange trykker på denne knap på en bestemt weblog, vil Google kigge nærmere på den og sætte en ‘Content Warning’ på. Det betyder at du får nedenstående besked, når du prøver at åbne siden. Og så kan du så vælge at stoppe eller fortsætte.Google Blogoscoped har angivet en søgning for hvordan du finder websites som måske senere vil blive flaget:“Some readers of this blog have contacted Google because they believe this blog’s content is hateful” site:blogspot.com.
Hvilket den pågældende dag gav 211 resultater. Da jeg prøvede, var der kun godt et halvt hundrede, men reelt kun 2. Den ene leder af Nazisterne i USA. Men der er en liste med eksempler. De fleste er såkaldte hadesider. Det kan være mod jøder, bøsser, Ofte meget fordækte. Nazisterne ynder fx at skrive 88 for Heil Hitler (h er 8. bogstav i alfabetet). Men der er også weblogs som laver parodier på hadesider, så situationen er kompleks.
Jeg tjekkede nogle af linkene, og de er i hvert fald ændret mange af dem. Hvad skal man mene om det? Ytringsfriheden giver vide rammer. Hvis den overtrædes, bør de anklagede retsforfølges. Spørgsmålet er om Blogger og Google overhovedet skal blande sig i det. Er der nogen eksempler på at sådanne hadesider har ført til kriminelle handlinger? Og hvad nu hvis brugerne begynder at tro, at alle mistænkelige sider reelt er flaget, således at et manglende flag vil betyde at side er ok?
Link
Google Blogoscoped.

2 kommentarer:

Morten Brunbjerg Bech sagde ...

Man kan helt undgå at få vist den irriterende Blogger toolbar i toppen, og dermed fjerne muligheden for at brugere klikker på "flag blog" knappen.

Toolbar'en består af en iframe, og den kan styles væk i templaten. I CSS delen af templaten skiver man blot følgende:

iframe {display: none;}

Så er det lille problem sådan set løst. Til gengæld får man så heller ikke vist de øvrige iframes, der måtte være på sitet. Men på den anden side: Et site med god kode bør slet ikke indeholde iframes...

Erik Høy sagde ...

Tak for tippet
Jeg har foreløbigt puttet det lidt af vejen for det tilfælde at problemet skulle opstå.
Uagtet om iframes er en god kode eller ej, så bruger jeg søgefeltet øverst til venstre ret meget, ligesom der er nogle faciliteter til venstre, som jeg kan bruge når jeg er logget på.
Men det er da irriterende at der er alt eller intet. En løsning kunne måske være at flytte søgefunktionen ned i højremenunen, og så fjerne det øverste helt.
Det vil jeg lige tygge på