tirsdag den 27. februar 2007

Internetsøgning og Creative Commons

Ophavsrettigheder og internet kan være en speget affære. Men heldigvis er der også eksperter som hjælper os ikke-juridiske stakler med at formulere rettigheder på det område.
Creative Commons er en international organisation som tager sig af at udarbejde dokumenter for forskellige former for rettigheder over ens arbejder på internettet. Der er just udkommet en version 3.0 af disse. Der findes også en dansk udgave af disse. Når du vælger en af dem, skal du især overveje om du vil tillade at dine dokumenter bliver brugt kommerciel eller ej, om folk må viderebearbejde dit dokument eller ej og om folk som bruger dine dokumenter også gøre det på samme vilkår som du selv.Det er denne version af den danske Creative Commons som jeg har valgt til Internetsøgning.
Jeg har anbragt et link til den version som jeg har valgt ude i højremenuen. Herfra kan du så selv læse. Ingen hemmelighed at du gerne må bruge og viderebearbejde denne weblogs indhold, men ikke bruge det kommercielt, og du skal udgive det nye værk under lignende vilkår som denne weblog.
Denne sidste kan fornemmes lidt barsk. Men husk at du altid kan få lov til at offentliggøre det på anden vis ved at kontakte undertegnede og spørge.
Link
Oversigt over de danske varianter af Creative Commons.
Creative Commons weblog om version 3.0.

Ingen kommentarer: