onsdag den 8. november 2006

Lyricsfly: Søgemaskine til sangtekster

For 1½ år siden omtalte Internetsøgning sangtekstsøgemaskinen Lyricspy. Nu er jeg så blevet opmærksom på en anden, Lyrics Fly.
Lyricsfly er en google-lignende søgemaskine til at finde sangtekster, pt i en database på over 300.000. Maskinen er ganske enkel at bruge. Med fanebladene over søgefeltet beslutter du at søge efter forfatter, titel, album, i tekst eller måske selv bidrage med en tekst.
Alt imens du skriver kommer maskinen så med forslag til søgeord. Dette er ret praktisk. Jeg kan fx aldrig huske hvordan det nu er jeg skal stave til Alanis Morissette. Er det med et eller to, r’er, s’er og t’er? Men det er ikke noget problem. Allerede inden jeg er færdig med at skrive Alanis har Lyricsfly fundet ud af hvem det er jeg er ude efter. Og skriver så selv færdig i feltet. Den startet sågar en gang imellem selv søgningen.
Så vidt så godt. Egentlig ikke nogen grund til at læse vejledningen, heller ikke at %-tegn bruges til at maskere et eller flere bogstaver. For det meste klarer den automatiske udfyldning det problem.Visningen er også ganske logisk. Der er tre kolonner: Ophav, titel og album. Og link til sangteksten. Så i købet af ganske få klik er du der hvor du skal være. Hvis teksten altså findes i databasen.
Og hvad består den så af? Det melder historien ikke noget om. Formentlig mest engelske tekster, tænkte jeg. Indtil jeg søgte på Kim Larsen og fandt 22 tekster. Søgemaskinen er langt fra komplet. Mange søgninger leder kun frem til en enkelt tekst. Så den kan ikke stå alene.
Husk at når du bevæger sig på musikmarkedet, så lad være med at tro at Free download betyder at du ganske gratis kan få mp3-musik. Snart sagt alle disse ’gratis-tjenester’ går ud på at du tilmelder dig og betaler et fast årligt beløb.
Eminem har 167 tekster på Spy og 340 på Fly. Men der er andre kunstnere hvor det er omvendt. Så, den endelige søgemaskine til sangtekster er altså ikke opfundet endnu. Endelig også den nye web 2.0-ting: RSS. Det har Spy, men ikke Fly.
Lidt besværligt at skkulle bruge flere forskellige. Endelig er der jo også muligheden for bare at søge på Google. Men det er en helt anden historie.
Link
Lyricsfly.
Internetsøgning om Lyric Spy.
Rss-feeds til Lyric Spy.

Ingen kommentarer: