mandag den 10. juli 2006

Ask - den mindste af de store

Ask er en af de midre søgemaskiner. Den havde som varemærke 'semantisk søgning', altså dette med at du kunne stille direkte spørgsmål. Det forlod den dog for nogle år siden, opkøbte den udmærkede søgemaskine Teoma og slog sig i stedet på at udvælge nogle bestemte dagligdagsspørgsmål.
En af de kendte søgemaskineeksperter, Gary Price, blev for nyligt ansat på Ask, og han gør nu i et lille indslag opmærksom på disse muligheder i Ask. Mange af dem findes for øvrigt også i andre søgemaskiner, såsom Googles define. Men ikke så smukt udfomet som hos Ask. Personligt er jeg ikke så vild med Ask. Men Teoma er et stærkt underlag at have.
I indslaget omtaler han også nogle af de nye web 2.0-værktøjer, et online tekstbehandlingsprogram. Det minder meget om Writely. Og jeg har ikke afprøvet det. Men når Gary Price siger god for det, så kan andre roligt tage det for gode varer. Med mindre han da er blevet ramt af sommervarmen.
Søgemaskinen Ask har varemærke (Trade Mark) på ordet Ask (spørg). Det problem har Google indtil videre ikke haft det store besvær med at have. Men det kan måske blive aktuelt. Ordet google (med småt) er blevet optaget i Merriam-Webster Dictionary som et verbum. Tidligere har Oxford English Dictionary gjort det samme. Hvis ordet (med småt) bliver et alment ord, kan enhver bruge det. Så måske vil vi snart se Google også søge om varemærkebeskyttelse af navnet med lille? Det ville i givet fald måske føje endnu et retssag med Google indblandet til den efterhånden lange liste (et udvalg kan ses på Web Owls).
En søgning på ordet i Dansk Retskrivningsordbog giver ingen resultater, så i Danmark ser det ikke ud til at være blåstemplet som ord.
Link
Gary Price om Ask og forskelligt andet.
Googles varemærkeproblemer.
Dansk Retskrivningsordbog.

Ingen kommentarer: