søndag den 14. maj 2006

Pas på skadelige sider

Mange internetsøgere frygter skadelige internetsider. Spyware, spam, scam og andre uhyrligheder venter derude på uskyldige. Men hvor farligt er det egentligt? Og hvor sikkert er det egentligt at bruge søgemaskiner? Det har en ekspert fra firmaet McAfee prøvet at finde ud af. Firmaet er bl.a. kendt for at lave et antivirusprogram.
Han har sammenlignet knap 1.400 søgninger i de meste kendte søgemaskiner for at finde ud af, hvor stor en procentdel af sådanne farlige sider de finder. Dette kan ske rent maskinelt, da der findes teknologi som kan opspore sider med skadeligt indhold.
Undersøgelsen kan læses på nedenstående link, men blandt de vigtigste resultater er, at der er ca. 3 gange så mange flere skadelige sider blandt de sponsorerede links som i den almindelige søgeliste. Og så er tallene ganske små i øvrigt. Der er forskelle mellem søgemaskinerne. MSN ligger bedst til med kun lidt over 4 % mens Ask er dårligst med over 6 %. Den viser også at nogle ord er meget mere farlige end andre. Det er især inden for emner som digital musik og elektronisk legetøj risikoen er høj. Med ord som free screensavers, bearshare, screensavers og Winmx. (Ingen danske ord er imellem, så måske kan du trygt søge videre).
Undersøgelsen er absolut et besøg værd, om ikke andet så lige for at se på diagrammerne.
Link
Undersøgelse om skadelige internetsider.
Via Shaan Typepad.

Ingen kommentarer: