onsdag den 10. maj 2006

Alltheweb genopstået....

Her gik man og troede at Alltheweb var død og begravet efter at Yahoo opkøbte søgemaskinen for et par år siden. Den lå ellers øverst på manges liste over bedste søgemaskiner. Inklusive min.
Men nu har Yahoo genoplivet søgemaskinen i en ny eksperimenterende form. En live-udgave, hvor der bliver foreslået søgeord mens du skriver og søgninger efter et stykke tids tastning i søgefeltet. Noget lignende Google Suggest, og også lignende Yahoos eget Instant Yahoo. Hvorfor Yahoo lige præcis nu genopliver netop denne funktion og så på Alltheweb er så ikke lige gennemskueligt. Men Yahoo 'æder' i modsætning til Google ikke de firmaer, som de opkøber (sml. Delicious, Flickr og andre). Så måske er det netop for at vise den side af firmaets politik?
Det ser nu ganske fikst ud: start bare med at skrive søgningen, så giver det hele sig selv. Der er også nogle forskellige afgrænsningsmuligheder til specialsøgninger (nyheder, billeder m.v.), filer, domæner og andre småting. Dog ikke tilnærmelsesvis i samme omfang som de mange afgrænsninger i den 'gamle' Alltheweb.
Link
Artikel i Yahoo's Searchblog.
Alltheweb Livesearch.
Yahoo Instant search.
Indslag i Internetsøgning om Alltheweb
.

1 kommentar:

Søren Johannessen sagde ...

Skal vi være lidt negative, så er det at de ikke understøtter Internet Explorer 7.0 Beta endnu. Må vist være en smutter fra Yahoo's udviklingsafdeling. Det er første gang i de tre måneder IE 7.0 Beta har været offentligt tilgængeligt at jeg ser et Yahoo produkt der ikke understøtter IE 7.0 endnu. Se screendump
http://www.ae35-unit.dk/eklumme/alltheweb.jpg