fredag den 14. april 2006

Computerspil – også en del af internettet (del 1: Indledning)

Den følgende lille artikelserie har egentlig ikke så meget med internetsøgning at gøre. Mere med internettet og en speciel, men vigtig del af kulturen på dette. Når jeg belemrer læserne af denne weblog med det, er det fordi emnet diskuteres meget i bibliotekarkredse og andre steder: nemlig online computerspil.
Der eksisterer mange løse myter og rygter om sådanne. Mange ”kulturelle” ser vist ned på dem. De er ofte betegnet som voldelige. Mest for drenge. Skaber afhængighed. Tonen er rå og mange bliver mobbet. Fortsæt selv.
Mit bidrag til den debat er at bringe nogle personlige erfaringer med disse. I stedet for en teoretisk tilgang har jeg igennem nogle måneder prøvet det i praksis for at finde ud af hvad det var. Og sagt med det samme: jeg blev grebet og fascineret. Langt de fleste ”fordomme” er røget sig en tur. Kun enkelte blevet bekræftet. Så forbered jer på en subjektiv beskrivelse af dette fænomen, og bær over. Læs mere i næste indslag.

1 kommentar:

Søren sagde ...

computerspil på nettet er mange ting. (Internettet er for eksempel som skabt til skak). Men tjek lige dette lille sjove spil, der synes at være en mellemting af Soduko og en kryds og tværs:
www.babbler.dk