tirsdag den 21. marts 2006

Digital Universe: Videnskabelig Wikipedia?

Hvis ikke at deres hjemmeside var så flot og så idealistisk ment, kunne man godt ignorere den og sige: Wikipedia i stedet for: Konceptet er ellers nogenlunde det samme. Men layouten, den er god. Og den bruger ikke kun tekst, men levende billeder, lyd osv. Og så skal den være mere debatskabende – på den viden-skabende måde. Foreløbig er der dog ikke så meget at se.
Med i fondet bag står bl.a. National Council for Science and the Environment, World Resources Institute, Boston University, University of California at Berkeley, ESRI og Humane Society of the United States. Men der er også internationale bidragydere som Joint Research Centre of the EU Comission, Massachusetts Institute of Technology, Russian Federal Research Institute of Fisheries and Oceanography, Oxford University, University of Tokushima og World Nuclear Organization
I modsætning til Wikipedia skal skribenterne være eksperter som arbejder for det fælles bedste. Mod betaling. Projektet ser meget ambitiøst ud, og spørgsmålet er om det er for ambitiøst. Det er det for tidligt at udtale sig om nu. Under alle omstædigheder har videnskabsfolk verden over nu fået en mulighed for at popularisere deres viden og delagtiggøre andre i den.
Link
Digital Universe.

Ingen kommentarer: