mandag den 20. februar 2006

Den Fælles Pinkode

Tidligere skrev Internetsøgning om Digital Signatur. Her lidt om Den Fælles Pinkode. Den er et samarbejde mellem forskellige udbydere af services på internettet. På Netborgers hjemmeside er en oversigt over hvor den kan bruges. Den er indført så brugerne kun behøver at huske én pinkode, i stedet for at have særskilt for hver service, som man bruger. Det skulle spare tid og også betyde bedre sikkerhed. Samtidig slipper man for at skulle logge på hver gang man skifter til et nyt sted.
Den personlige pinkode kan ikke bruges til den type service, hvor der er store krav til sikkerheden. Her skal man som regel bruge Digital Signatur. På nogle websteder kun kan logge på med pinkode, altså ikke med Digital Signatur. Det er op til det enkelte websted at bestemme om der skal bruges Digital Signatur, Fælles Pinkode eller begge dele.
I modsætning til bestilling af Digital Signatur foregår bestillingen og brugen af Den Fælles Pinkode ganske enkelt. Til gengæld kan den langt fra bruges på så mange steder som den Digitale Signatur. Nogle af de mere brugbare er Arbejdsformidlingen, BBR-tjek, Boligstøtteguiden, Byggesagsguiden, CA Økonomernes a-kasse, Din Barselsorlov, Din Borgerkonto, Din Ejendom på Nettet, e-Boks, ePosthuset, Flytteguiden, minSU, Offentlig Informationsserver, Opskriv dit barn, Pensionsguiden.
Link
Digital Signatur.
Den Fælles Pinkode.
Vejledning til E-borger, Københavns Kommunes Biblioteker.

Ingen kommentarer: