torsdag den 12. januar 2006

Quaero – Europa mod Google?
AP fortæller om Europas udspil mod Google og Yahoo, Quaero (latin for at søge). Indtil videre er den kun på tegnebrættet hos nogle teknikere i Frankrig og Tyskland. Indtil videre op ad bakke imod USA's toptunede og pengestærke søgemaskinefirmaer. Quaero skal både være søgemaskine og oversætter og indeksere multimedier som billeder og lyd.
Det er absolut ikke første gang at vi har hørt om at nu er alternativet til Google, eller Googles afløser endelig fundet. For siden ikke at høre mere om forsøgene. Selv giganter som Yahoo og Microsoft har måttet erkende at de her er op imod en stærkere modstander. Og i mellemtiden er det ikke blevet nemmere at konkurrere med Google. Som efterhånden æder alt fra superdygtige teknikere til software og bredbånd.
Specielt præsident Chirac har været meget ude efter hvad han kalder det USA-dominerede internet. Men foreløbig har det mest været på det ideologiske plan. Konkrete initiativer er endnu ikke set. I mellemtiden taber flere og flere europæiske institutioner tålmodigheden og kobler sig i stedet til fx Google Scholar, Google Books og andre lignende produkter fra Google og andre store søgemaskiner. Som er ligeglade med om det er skrevet på engelsk, tysk, fransk eller for den sags skyld dansk.
Japanerne går med samme planer. Det bliver spændende at se om det vil lykkes for dem
Link
Yahoo News (AP).
Quaero's hjemmeside.
Ajourføring 13. januar. Europæerne er virkelig hurtige - med at lukke Quaero. Nu er Quaeros internetside lukket for offentligheden! Læs mere på Computerworld, via Esben Fjord. Og artikel i InfoWorld. De hygger på den anden side af dammen over den historie. ("Ih, hvor vi gungrer").

Ingen kommentarer: