mandag den 19. december 2005

Google Books i webresultater
Efter voldsomme protester er Google Books fra at være et projekt som sætter et onlinebibliotek på dagsordenen, nu mere blevet et slags ”kartotek” over eksisterende bøger. Med en stor mængde fuldtekstbøger, hvoraf de fleste er over 60 år gamle.
Ifølge Library Journal er det ambitiøse Google Print Library-projekt begyndt at optræde i posterne i Google Books i form af henvisninger til onlinekatalogen OCLC Worldcat: via linket ”Find it in a library” i de enkelte poster. Her kan brugere i USA indtaste postnummer og finde ud af i hvilket lokalt bibliotek bogen befinder sig.
Ellers drejer det sig mest om henvisninger til netboghandler som Amazon, Barnes&Noble, BookSense og Googles Froogle.
Forlagenes reaktion har åbenbart gjort indtryk på Google. En Google-talsmand, Nate Tyler, siger om Google Books:
"Mon ikke vi prøver at lave et redskab så forlagene kan sælge flere bøger online".

Han suppleres af OCLCs talsmand Chip Nilges:
"Google samarbejder med os ved at lave “find a library”-link på alle de bøger some r digitaliserede i bibliotekerne, og det er vi glade for, fordi det supplerer links fra monografier indekseret i Google Scholar til WorldCat og samlingen af 3.4 mio indførsler fra WorldCat i Googles database…. ”

Jeg har forgæves forsøgt at finde nogle titler som kunne vise dette link. Men det er ikke lykkedes mig at finde et endnu, derfor ingen billeder denne gang, beklager.
Læs mere
Library Journal om Google Books.

1 kommentar:

Jørgen Gram Christensen sagde ...

Google Books bringer nogle screenshots af funktionen:
http://books.google.com/googlebooks/screenshots.html

Eksemplerne kan søges frem i Google Books:

1.

http://books.google.com/books?ie=UTF-8&hl=en&id=092SDF1G3cMC&q=%22role+of+gatt%22&prev=http://books.google.com/books%3Fq%3D%2522role%2Bof%2Bgatt%2522

2.

http://books.google.com/books?ie=UTF-8&hl=en&id=yGZZXIrbUKQC&q=hamilton+wright+culture&prev=http://books.google.com/books%3Fq%3Dhamilton%2Bwright%2Bculture&pgis=1

Her kan man så afprøve Library-funktionen.