mandag den 5. december 2005

Flere podcastsøgemaskiner
Siden sidste indslag om podcastsøgemaskiner er der kommet to flere til : Podzinger og blinkx. De hører begge til kategorien: tale-til-tekst-søgemaskiner. Altså søgemaskiner som omsætter tale til tekst og på denne måde tale på film, videoer o. lign. søgbare.
Blinkx er omtalt før på Internetsøgning. Den har flere end 45.000 podcasts. Den indeholder i forvejen millionvis af timers tv-nyheder, akademiske forelæsninger og gæsteforelæsere på USA’s førende universiteter. Podzinger (beta) springer direkte til stedet hvor søgeordet forekommer. Du behøver altså ikke se hele video igennem.
Teknologien er endnu i sin vorden, men den virker da. Hvis du fx er ude på nogle podcasts om Danmarks kritiske forhold til Tyrkiet, prøv følgende søgninger:
[ danmark ]
Den finder bl.a. DR’s podcast fra Danmark Kort (se billedet) og kan afspilles fx på iTunes. Hvis det også godt må være på engelsk (Podzinger):
[ denmark turkey ] Søgningen illustrerer at der er mange flere oplysninger end på Blinkx.
Podcasts er ved at komme ind i det fine selskab. Ifølge Bubbling Minds tilbyder selveste Harvard Universitets Extension School et Computer Science course som en del af deres fjernundervisning. Forelæsningerne ligger som podcasts på Podcast.net. Bemærk, at man (alle?) kan uplode egne podcasts via “Add Your Podcast” øverst i højre hjørne.
Links
Podzinger.
Blinkx.
Artikel i Wired.
Internetsøgning om Blinkx.
Bubbling Minds om Harvard.
Harvard podcast.

Ingen kommentarer: