torsdag den 3. november 2005

Svar på ikke-stillede spørgsmål
Mange søgemaskiner er begyndt at give resultater, som er formet som svar på et spørgsmål. Ikke kun Ask. Men kommer der altid svar op ved søgninger? Nej, siger MSN Search’s weblog. Dermed er der taget hul på et ømt punkt ved spørgsmål-svar-funktionerne. Se eventuelt i MSN’s vejledning for en mere nøjagtig beskrivelse.
Når en søgemaskine reklamerer med at have en spørgsmål-svar-funktion, hvordan er der så kun udvalgte spørgsmål som giver svar. Fx vil kun udvalgte film give uddybende oplysninger i Ask, ligesom kun udvalgte firmaers aktiekurser komme automatisk frem i MSN ved søgning på firmanavnet.
MSN skal krediteres for at erkende problemet Hos andre søgemaskiner fremstilles funktionen som problemløs. MSN gør opmærksom på at ord kan betyde flere ting. Bl.a. firmaer bruger jo ofte almindelige ord som folk søger på, uden at ville have en aktiekurs at vide. Og dilemmaet er her selvfølgelig at spørgsmål-svar-funktionen bliver et irriterende svar på et ikke-stillet spørgsmål.
MSN er ærlige nok til at indrømme at søgemaskinerne ikke altid gør tingene ordentligt. Pt. har MSN en lang række præfabrikerede svar på spørgsmål inden for ordbøger (skriv define eller what is foran et eller flere ord), leksika (Encarta), finans, matematik, sundhed (kalorier, kulhydrater mm. i madvarer), lokaliteter, film, musik, nyheder og sport. Det samme gælder også for Google.
Link
Artikel i MSN’s weblog.

Ingen kommentarer: