tirsdag den 29. november 2005


Mozbot
Pandia Post beskæftiger sig pt. med udvidelser til Google. Søndag og mandag omtalte denne weblog om Costumize Google. Nu kommer turen til Mozbot. I modsætning til Costumize Google skal den ikke downloades. Mozbot ligner ganske enkelt en almindelig Google-søgemaskine.
Som udgangspunkt lander Mozbot på den engelske version. Ikke som det ofte sker med Google: den lander på den danske version. Det har visse fordele (bortset fra hvis man er dårlig til engelsk). Den engelske Google har nogle synlige fordele. Du kan dog omstille til at søge på eget sprog.
Selve fundene vises anderledes end på Google. Generende er at de sponsorerede links ligger øverst. Til gengæld ligger datoafgrænsningen (fra det avancerede søgebillede i Google) øverst over resultaterne. Husk det kun er opdateringsdatoen.
Favicons (altså de små ikoner foran internetadresser) er med. Bagest i hvert fund er en åbn-i-et-nyt-vindue-mulighed. Uforståeligt at Google ikke for længst har indført det. Yahoo har det som standard. I Google skal man først ind og rette i Preferences.
Under hvert fund er der muligheder for flere oplysninger end hos Google:
  • Infos slår den pågældende funds side op i en WhoIs-base. Så har du mulighed for kildecheck. Denne åbner automatisk i et nyt vindue, så den ikke forstyrrer resultatlisten.
  • Exclude this site ekskluderer dette resultat i al fremtid, indtil den aktivt bliver inviteret ind i varmen igen. Den kan ske fra Preferences, hvor de ekskluderede links er oplistet.
  • History dækker over enten Googles cache-version (den senest downloadede til Google) eller en søgning i Internet Archives. Denne funktion fungerer dårligt, for dette arkiv reagerer kun på hovedsider. Og da langt hovedparten af fund er undersider, vil den ingen resultater give.
  • Add to favorites er lidt overflødig. Den findes jo i alle browsere som Foretrukne, men her sparer du altså et klik.
Det er ikke enten-eller hvad angår Mozbot og Constumize Google: de to fungerer faktisk sammen. Jeg glemte at fortælle at Costumize Google kan afinstalleres igen via Firefox menu Funktioner. Vælg Udvidelsesmoduler og afinstallér.
Links
Mozbot.
Pandia Post om Mozbot.
Forskelle på Mozbot og Google.

Ingen kommentarer: