Søgemaskiner straffer sjældent
Mange webmastere og internetbrugere mener at søgemaskinerne straffer bestemte internetsider. Men ofte er det forkert. To artikler af Marcela De Vico i Search Engine Watch forsøger at rede trådene ud for Google, Yahoo og MSN. Ofte er det webmasterne egen fejl at deres side pludselig overhales af andre.Hun nævner bl.a. at ens vært måske har forhindret Google i at hente dokumenter, at serveren er nede, crawler-problemer, at andre sider er blevet bedre, at søgemaskinerne skifter sorteringsalgoritme. Alle disse grund må give anledning til selvransagelse, frem for at kaste sig over søgemaskinen.
Her foreslår hun først at orientere sig i Googles og Yahoos retningslinjer for webmastere. Mange henvendelser til Google kan undgås ved at læse disse og eventuelt fjerne nogle af forhindringerne. Google fungerer nemlig automatisk, og når man retter i sin side, ja så sker der også automatisk en ændring i sorteringen af den.
Det er i modsætning til Yahoo, hvor der er rapporteret om manuel indgriben. Hvilket kræver henvendelse til Yahoo for at få ”oprejsning” igen. Men Yahoo’s politik på området er mere gedulgt. MSN har derimod ingen politik på området, bort set fra spam.
Google’s PageRank bygger på at webmasterne er hæderlige og ikke prøve at snyde sig til en plads forrest på resultatlisterne. Opdager Google snyd, kan det betyde at den straffer snyderne ved at ændre deres PageRank til 0 (10 er det højeste).
Det er meget sjældent at der findes dokumenterede historier om at nogen er blevet straffet. Artiklen i Search Engine Watch viser at søgemaskinerne i det store og hele behandler websider fair, forstået på den måde, at hvis webmasterne opfører sig ”ordentligt” og ikke prøver at snyde, så får alle en ”retfærdig” behandling af søgemaskinerne.
Link
Første og anden artikel I Search Engine Watch.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar