mandag den 1. august 2005

Google Help – Hjælp!!!
Google har for nyligt omorganiseret sin hjælpeside. Den er blevet mere oversigtlig. Måske er der også kommet nyt til (det er længe siden, jeg sidst checkede, så jeg kan ikke huske det).
Nyt er en dansk oversættelse. Google har længe annonceret efter frivillige oversættere. Og det er bestemt ikke faldet heldigt ud! Google burde have brugt nogle af sine milliarder på professionel hjælp. Visse steder er det direkte oversættelser, som ingen mening giver på dansk: ”(skriv) nogle få beskrivende ord og ramme 'enter' tasten”. Ramme? Det engelske hit betyder at ramme, men alle andre bruger klikke på dansk. Eller hvad med disse perler: ”sofistikerede tekst-sammenlignende teknikker”, ” søgninger er som standard ikke følsomme over for accenter eller diakritiske tegn” eller ”Nogle tegn fungerer som ord forbindere”.
Desværre fortsætter det på den måde. Hvis du bare nogenlunde forstår engelsk, så brug den engelske vejledning.
Lidt bedre går det for vejledningen på Yahoo’s danske udgave. Men uha-uha, det er heller ikke helt godt. Mon ikke der sidder en professionel oversætter, som uopfordret kunne sende en ansøgning til Google og Yahoo?
Links
Google Help.
Yahoos danske vejledning.
Tip fra Inside Google.

Ingen kommentarer: