onsdag den 29. december 2004

Du er i gang med at læse Internetsøgnings sidste artikel i 2004. Og jeg ønsker dig godt nytår! Jeg håber du hænger på i 2005. Nytårsløjer er temaet i den sidste artikel:
Rocklopedia Fakebandica: Leksikon over ikke-eksisterende bands.
Det lyder som en selvmodsigelse. Meningen er god nok: Det er et leksikon over bands som har optrådt i forskellige film, men som aldrig har eksisteret i virkeligheden.
Husker du fx Muppet Show (tilbage i 1976)? Her optrådte bl.a. Amazing Marvin Suggs and his Muppaphone. Rocklopedia oplyser ikke alene om hvor det stammer fra, hvornår osv. Det fortæller også at det var en parodi på en anden kendt komedieserie, Monty Pythons Flying Cirkus. Her var navnet Arthur Ewing And his Musical Mice. (Det er så vidt jeg husker den hvor en sindssyg musiker hamrer løs på nogle stakkels mus). Ikke lige noget for Dyrenes Beskyttelse.
Bedre kendt er måske Blues Brothers, fra filmen af samme navn. Eller The Splitting Headaches og The Unit Shredders fra tv-serien Roseanne. Yngre læsere vil genkende Timmy! And the Lords of the Underworld og The Raging Pussies fra kultserien South Park. Og at leksikaet ikke bare er ment for sjove fremgår af at der er henvisninger til artikler om serierne eller programmerne i Internet Movie Database.
Artiklerne er forholdvis korte. Men med de mange henvisninger til andre artikler skulle der være rigeligt til lidt underholdning i mellemdagene - eller oven på tømmermændene.
Meget af det stammer fra film og serier vist i USA. Og aldrig nogensinde kendt her i Danmark, endsige Europa. Og omvendt er mange europæiske serier ikke er med i værket.
Endnu engang: Godt nytår!
Link
www.fakebands.com/ Rocklopedia Fakebandica
www.imdb.com Internet Movie Database
Tak til
www.researchbuzz.org/archives/002228.shtml Tara Calishain: Research Buzz

Ingen kommentarer: